Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 29 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Ердоган отмени предизборни прояви за трети пореден ден

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени днес предизборните си прояви за трети пореден ден, след като се разболя от стомашно-чревна инфекция, съобщи АП.

Ердоган, който управлява Турция в продължение на две десетилетия като министър-председател и след това президент, се кандидатира за трети президентски мандат на изборите в Турция на 14 май. Той трябваше да се появи на откриване на мост и политически митинг в южния град Адана, но графикът му се промени и той ще присъства на церемонията по откриването чрез видео връзка.

На 25 април се наложи Ердоган за кратко да прекъсне телевизионно интервю на живо, тъй като се почувства зле. По-късно той каза, че е имал стомашно неразположение. На следващия ден отмени всички публични изяви по съвет на лекарите и реши да участва в церемония по доставка на ядрено гориво за атомната електроцентрала „Аккую“ вчера чрез видеовръзка.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа по-късно направи изявление, че турският президент е болен от „стомашно-чревна инфекция“. Предизборните му митинги, планирани за последните два дни, бяха отменени. Той изглеждаше блед вчера, когато откри атомна електроцентрала чрез видео връзка в първата си публична поява след болестта му, отбелязва АП.

Други служители се опитаха да разсеят опасенията за здравето на 69-годишния лидер преди президентските и парламентарните избори следващия месец. Последните социологически проучвания показаха лека преднина за основния съперник на Ердоган на фона на икономически спад и февруарските земетресения, при които загинаха над 50 000 души. Ердоган, който претърпя операция на червата през 2011 г., управлява Турция от 2003 г., първо като министър-председател и като президент от 2014 г. насам. През последните седмици той водеше натоварена кампания, присъствайки на няколко събития в страната всеки ден.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.