Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Ердоган отмени предизборни прояви за трети пореден ден

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени днес предизборните си прояви за трети пореден ден, след като се разболя от стомашно-чревна инфекция, съобщи АП.

Ердоган, който управлява Турция в продължение на две десетилетия като министър-председател и след това президент, се кандидатира за трети президентски мандат на изборите в Турция на 14 май. Той трябваше да се появи на откриване на мост и политически митинг в южния град Адана, но графикът му се промени и той ще присъства на церемонията по откриването чрез видео връзка.

На 25 април се наложи Ердоган за кратко да прекъсне телевизионно интервю на живо, тъй като се почувства зле. По-късно той каза, че е имал стомашно неразположение. На следващия ден отмени всички публични изяви по съвет на лекарите и реши да участва в церемония по доставка на ядрено гориво за атомната електроцентрала „Аккую“ вчера чрез видеовръзка.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа по-късно направи изявление, че турският президент е болен от „стомашно-чревна инфекция“. Предизборните му митинги, планирани за последните два дни, бяха отменени. Той изглеждаше блед вчера, когато откри атомна електроцентрала чрез видео връзка в първата си публична поява след болестта му, отбелязва АП.

Други служители се опитаха да разсеят опасенията за здравето на 69-годишния лидер преди президентските и парламентарните избори следващия месец. Последните социологически проучвания показаха лека преднина за основния съперник на Ердоган на фона на икономически спад и февруарските земетресения, при които загинаха над 50 000 души. Ердоган, който претърпя операция на червата през 2011 г., управлява Турция от 2003 г., първо като министър-председател и като президент от 2014 г. насам. През последните седмици той водеше натоварена кампания, присъствайки на няколко събития в страната всеки ден.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.