Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Фалира германската компания, която щеше да произвежда електромобили в Ловеч

Германската компания Next.e.GO Mobile SE (e.GO), която щеше да строи завод за електрически автомобили в Ловеч, фалира.

Производителят на акумулаторни електрически превозни средства обяви решението си да подаде молба за откриване на производство по несъстоятелност в компетентния район съд в Аахен, съобщи Market Screener.

Next.e.Go Mobile искаше да построи три нови завода в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите малки електрически превозни средства за градския трафик.

Решението за обявяване на фалит идва на фона на последните неблагоприятни развития и предизвикателства в индустрията на електромобилите, нестабилността на капиталовите пазари, изострена от скорошната ситуация около други играчи в сектора на електромобилите.

Освен това, предвид неблагоприятната пазарна среда, финансовите инструменти, базирани на дялово участие, които бяха обезпечени от дружеството, не можаха да се представят на очакваното ниво и темп. Въпреки усилията на компанията, преобладаващите пазарни условия, заедно с несигурността в сектора на електромобилите, допълнително възпрепятстваха значително способността на Next.e.GO да осигури алтернативно финансиране, както се изисква от местната регулаторна рамка.

Други филиали, включително Next.e.GO NV като компания майка на Next.e.GO Mobile SE, се очаква да започнат съответни процедури по несъстоятелност в краткосрочен план.

Компанията остава ангажирана да работи в тясно сътрудничество с всички заинтересовани страни, за да осигури плавен преход през производството по несъстоятелност, се казва в изявлението.

Строителството на завода в Ловеч трябваше да започне през март 2022 г. Cпopeд инвecтициoннoтo cпopaзyмeниe Бългapия требваше да финансира завода с 34 милиoнa евро нa тpи тpaншa, след като започне производството. Това обаче така и не се случи.

Още по темата: „Мерцедес“ се отказа от плановете си да продава само електрически автомобили до 2030 г.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.