Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Фандъкова: Паметникът на Съветската армия е заграден с ограда, защото е опасен

Оградата около Паметника на Съветската армия на първо място има ролята да защити гражданите от падащи плочи, заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по повод ограждането на Паметника на Съветската армия.

„Има решение на Общинския съвет от преди няколко месеца. Новият областен управител изяви готовност и воля да реализира това решение“, заяви Фандъкова. По думите й, паметникът е обследван и не е достатъчно сигурен, но след сигурността на следващо място ролята на оградата е да изпълни това решение на Столичния общински съвет – за демонтиране на паметника.

„Това че политическите лидери намират за много добра възможност да правят кампанията си, всеки да мобилизира своите симпатизанти чрез паметника, със сигурност е част от кампанията за местните избори“, коментира столичният кмет.

„Очакваше се напрежение, за мен е важна сигурността на града. Направих среща с министъра на вътрешните работи, бяхме в непрекъсната координация с оглед и провеждането на футболната среща“, каза Йорданка Фандъкова по повод вчерашното засилено полицейско присъствие около Паметника на Съветската армия. „Полицията си свърши работата“, каза Фандъкова.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. Искате да рушите паметници, защото самите вие и вашите кумири са само достойни за забвение, искате да променяте празници, защото вие няма какво да празнувате Никой няма монопол върху нацизма/фашизма

  Уважаеми интелектуално необременени и работещи на щат в посолството/посолствата, уважаеми комплексари, уважаеми ментално увредени, уважаеми нагаждачи, уважаеми сексуално неуравновесени във всичките ви форми, уважаеми фашисти и нацисти, уважаеми природно увредени, уважаеми наркомани във всичките ви зависимости, уважаеми държавни чиновници/изменници, уважаеми… абе, който още се познае в тези редове.

  Това обръщение е към вас.

  Вече три години агресивно и крещящо узурпирате публичното пространство изкривявайки социалната реалност. Знам, че повечето от вас го правят по съвест, знам и за тези от вас, които получавате парички, защото не може да ги изкарвате по друг начин, освен с потъпкването на народното достойнство, защото ваше си нямате, родили сте се без него. Ще започна с разяснение на думичките “нацизъм” и “фашизъм”, защото знам че не знаете тяхното значение, защото голяма част от вас са неуки едни поради липси през живота им, а други по рождение.

  Тези две идеологии бяха двигателите на Втората Световна Война. И станаха известни тогава. Да тогава фашистите бяха монарсите по света. Те казваха, кое е правилно и кое не и как хората трябва да живеят. Паралелно с това и някои верски конгрегации също упражняваха нацистко-фашистка идеология и я налагаха стотици години с огън и меч. Така, че не сте първите, за съжаление няма и да сте последните, които прокарвате мракобесието, като догма и еталон за човешко развитие. Налагането на едно единствено мнение и “истина” е фашизъм, налагането на лъжи е фашизъм/нацизъм, незачитането на друго мнение фашизъм/нацизъм, желанието на една група хора да доминира над останалите е фашизъм/нацизъм, да желаеш изтреблението на друга група хора, заради начина им на живот и начина им на мислене е фашизъм/нацизъм.

  Да не зачитате волята на народа, заради 1 процент крещящи е нацизъм/фашизъм, не демокрация. Да решавате съдбата на народа след като изборите са с под 50 процента активност не е демокрация, а нацизъм/фашизъм, дори хитлер е дошъл на власт с пълно мнозинство на избори, вие го задминахте. Ревяхте неистово държавата и икономиката да влезе в капана на империята по време на ковид кризата и тогава 1 процент вкара България в милиардни загуби, по време на СВО в 404 вие призовавате да бъдат убивани българи и други хора ей така, просто заради увредените ви мозъци и шепата жълти стотинки които стискате мислейки че ще ви осигурят добър живот, какъв живот, като вие сте като мъртво родени?! Искате в България в домът ви (за сега) да гори война и да падат бомби, аз не знам защо мислите, че ще избягате от бомбите, та вие не значите нищо за никого, ще бъдете разходен материал за черна статистика. Искате да давате български мъже (достатъчно глупави) да загиват по чуждите бойни полета, за чужди интереси. Предоставяте дома си на чужди армии, които да го разорат и унищожат, за да не остане нищо за нашите деца, защото повечето от вас нямат деца, а ако случайно имат те ще носят вашите недъзи.

  Искате да промените историята, защото вие никога не сте я познавали и няма да бъдете записани в нея, тя ще ви забрави, ако не извършите до край злодеянието си. Искате да рушите паметници, защото самите вие и вашите кумири са само достойни за забвение, искате да променяте празници, защото вие няма какво да празнувате.

  Сега някой ще се намери да каже, че евреите не могат да бъдат нацисти, че не може да бъде нацист човек, чиито дядо е убит от нацистите… О, неразумни уроди, може и още как, защото никой няма монопол върху злото, то покварява всеки и вас не е пропуснало. Империята, която сега храни вас и болните ви амбиции (и мозъци) владее света от има-няма 100 години. Тя на фона на останалите преди нея тя е един неуспешен проект реализиран от умни хора използващи лош човешки материал за да им излезе по-евтино. Аз обаче ще кажа, че евтиното винаги излиза скъпо, но колегите в империята вече го знаят. Свободата идва със страшна сила…

  За сега от мен толкова!

  Даниел Христов https://svobodnoslovo.eu/komentar/iskate-da-rushite-pametnici-zashtoto-samite-vie-i-vashite-kumiri-sa-samo-dostoyni-za-zabvenie-iskate-da-promenyate-praznici-zashtoto-vie-nyama-kakvo-da-praznuvate/115416

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.