Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Фаучи е вкаран нелегално в централата на ЦРУ, за да повлияе на разследването за произхода на Ковид (ДОКУМЕНТ)

Д-р Антъни Фаучи е бил вкаран нелегално в централата на ЦРУ, „без запис на влизане“, където е „участвал в анализа, за да „повлияе“ на разследването на ЦРУ за произхода на Ковид-19. Това съобщи подкомисията на Конгреса на САЩ за пандемията от Ковид.

Фаучи беше директор на Националния институт по заразни болести на САЩ преди и по време на пандемията. Той е дал грантове на америкнското НПО EcoHealth Alliance да изследва коронавируси в биолабораторията в Ухан, Китай.

Предполагаемата среща на Фаучи с ЦРУ беше разкрита в писмо от председателя на подкомисията Брад Уенструп до генералния инспектор на Министерството на здравеопазването на САЩ, което изисква документи, комуникации и други доказателства за връзките между Фаучи и ЦРУ.

Това твърдение е още по-интересно в светлината на писмо от подкомисията на Коннгреса отпреди две седмици до директора на ЦРУ, от което става ясно ЦРУ е подкупило анализатори, за да кажат, че Ковид-19 не произхожда от китайска лаборатория. Писмото беше официално публикувано от представителите на Американския Конгрес.

Според информатор на ЦРУ на „високо ниво“, агенцията „е платила на шестима анализатори, които са открили, че SARS-CoV-2 вероятно произхожда от лаборатория, за да променят позицията си и кажат, че вирусът е скочил от животни на хора“.

„Според служителя от ЦРУ (подал информация в Конгреса) шестима от седемте членове на екипа са вярвали, че разузнаването и науката са достатъчни, за да се направи оценка с ниска увереност, че Ковид-19 произхожда от лаборатория в Ухан, Китай“, се казва в писмото.

„Седмият член на екипа, който е най-старшият, е дал заключение, че Ковид-19 е възникнал чрез зооноза – вирусът е преминал от животни на хора.

„Разобличителят твърди още, че останалите шестима членове са получили значителен паричен стимул да променят позицията си“, продължава писмото на Конгреса, добавяйки, че анализаторите са „опитни служители със значителна научна експертиза“.

Представителите на покомисията към Конгреса, разследваща пандемията, също поискаха документи и комуникации между ЦРУ и други федерални агенции, включително Държавния департамент, ФБР, Министерството на здравеопазването и министерството на енергетиката.

В отделно писмо покомисията на Камарата на представителите идентифицира бившия главен оперативен директор на ЦРУ Андрю Макридис като „изиграл централна роля“ в разследването на Ковид и поискаха да се яви на изслушване.

През юни разузнавателната общност на САЩ разсекрети доклад от 10 страници за произхода на Ковид, според който повечето от нейните „агенции оценяват, че SARS-CoV-2 не е генетично проектиран“.

Според прессъобщението на подкомисията:

Съмнителното присъствие на д-р Фаучи в ЦРУ, подкрепено с наскоро разкрити доказателства, че той, д-р Фаучи, е „подтикнал“ изготвянето на „Приблизителен произход“ – скандалната статия, която беше използвана за опит да се „опровергае“ теорията за изтичане на вируса от лаборатория – придава достоверност на засилените опасения относно популяризирането на фалшив наратив за произхода на Ковид-19 от множество федерални правителствени агенции.

Председателят Уенструп търси всички документи и комуникации, свързани с достъпа на д-р Фаучи до съоръжения на ЦРУ и служители на ЦРУ. Също така подкомисията иска специален агент Брет Роуланд да се яви на изслушване относно предполагаемите движения на д-р Фаучи към и от ЦРУ. Тъй като нарастващите доказателства продължават да предполагат, че федералните правителствени служители са прикрили произхода на Ковид-19, разследването на всяко неправомерно влияние ще гарантира бъдеща отчетност не само на разузнавателната общност, но и на служителите на общественото здравеопазване.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.