Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Сини светлини преди земетресението в Турция и Сирия (ВИДЕО)

Потребители на социалните мрежи публикуват снимки и видеоклипове на сини светлини, наблюдавани в нощното небе точно преди земетресенията, които удариха граничния регион на Сирия и Турция в понеделник.

На снимки и видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, в небето могат да се видят сини проблясъци, последвани от трусове. Явлението е наблюдавано от жители на сирийската провинция Латакия и граничните райони на Турция.

Хала Хасан, професор във Висшия институт за изследване на земетресенията в университета в Дамаск, заяви, че няма обяснение за сините проблясъци, които се появяват в небето, но отбеляза, че електрическите и магнитните полета на атмосферата се променят преди трусовете.

Органът за управление на бедствията на Турция AFAD съобщи за две земетресения в провинция Хатай в понеделник, през три минути, с магнитуд от 6,4 и 5,8. Турските власти обявиха, че трима души са загинали, а около 300 са ранени в резултат на земетресенията. Губернаторът на провинция Хатай Лутфу Савас потвърди, че няколко души са били затрупани под развалините на къщите, които са се срутили.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.