Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Фондациите на Рокфелер и Бил Гейтc финансират глобален проект „Меркурий“ за ваксини

Фондациите на Рокфелер и Бил Гейтс искат  учените от проекта „Меркурий“ да открият защо хората отказват да се ваксинират.

Според уебсайта на проекта „това е консорциум от учени, работещи в областта на социалните и поведенчески науки, по целия свят, за да намерят рентабилни и мащабни интервенции, които увеличават търсенето на ваксини и подкрепят вземането на здравни решения, основани на доказателства“.

Проектът е кръстен на древногръцкия бог Меркурий – крилатия пратеник на боговете, според митологията в Древен Рим.

В списъка със спонсори и партньори са фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, фондация „Рокфелер“, фондация „Робърт Ууд Джонсън“, Националната научна фондация на САЩ, която се финансира от американското правителството.

Екипите на „Меркурий“ работят в 18 държави и включват над 100 изследователи, представляващи повече от 70 институции в 20 държави. Обявено е финансиране от 25 милиона долара: средно 610 хиляди долара за изследване на екип.

Според презентацията на проекта те използват социални и поведенчески науки, за да увеличат търсенето на ваксини и да създадат по-здравословна информационна среда и да се борят с „дезинформацията“ срещу ваксините.

Проектът „Меркурий“ финансира голяма и разнообразна група от изследователи в Съединените щати, Африка, Азия, Латинска Америка и Карибите, за да открият нови инструменти и интервенции, които „подкрепят споделянето и използването на точна здравна информация“.

Проектът стартира през есента на 2021 г., за да увеличи търсенето на ваксинация. Някои грантове ще бъдат финансирани до август 2024 г.

Проектът има за цел да увеличи нивата на ваксинация срещу Ковид-19. Екипите на консорциума „Меркурий“ имат „портфолио от интервенции в 17 държави“.

Проектът също така работи в тясно сътрудничество със СЗО, чиито насоки за ваксиниране също са спонсорирани от фондацията на Гейтс. Те обръщат повече внимание на популяризирането на информация  за ползите от ваксините, етикетират „невярна“ информация, правят ваксините достъпни, тоест спонсорирани от фондации или държава, а също така обещават социални придобивки.

Един от проектите включва финансиране на известни журналисти и инфлуенсъри с много последователи, както и фактчекъри, за да се борят с „дезинформацията“ за ваксините.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. От правна гледна точка повечето ваксини COVID-19 са ГМО – ЕС изглежда е знаел за това преди юни 2020 г.

  Част от тази статия е базирана на последното видео на Джон Кембъл, озаглавено „Организми“
  https://www.youtube.com/watch?v=nbh_NB6LNaI
  (препоръчвам на всички да гледат тази отрезвяваща дискусия с Джулиан Гилеспи, докато все още е в ход). По-долу ще повдигна един конкретен въпрос, отнасящ се и до ЕС.

  Предистория

  Основният въпрос е, че повечето от ваксините Covid-19 съответстват на определението за ГМО.

  Преди това много от нас се опасяваха, че инжекциите с мРНК, по-специално, могат да превърнат реципиентите в ГМО (както подробно анализирах в книгата си, а и много други).

  Но тук акцентът е върху самите продукти – като ГМО.
  https://siguna.substack.com/p/legally-most-covid-19-vaccines-are
  ..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.