Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Фондация „Херитидж“ съди ЦРУ заради скрита информация за произхода на Ковид

Фондация „Херитидж“ заведе дело срещу ЦРУ заради отказ на американското разузнаване да предостави информация какви „парични стимули“ е получил екипа, разследващ пандемията, за да промени позицията си за произхода на вируса. ЦРУ е отказало да изпълни искането по Закона за свобода на информацията (FOIA). Това става ясно от съдебни документи, публикувани от Daily Caller.

Членове на екипа на ЦРУ, натоварени със задачата да анализират произхода на пандемията, са получили парични стимули да променят позицията си относно произхода на вируса, става ясно от документите по делото, заведено в Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия.

Делото има за цел да принуди ЦРУ да представи всички записи съгласно първоначалните искания на „Херитидж“ и да покрие разходите, направени от фондацията.

Проектът за надзор на фондация „Херигаж“ (консервативен мозъчен тръст) търси отчетност за действията на американското правителство. През септември те започнаха да проучват скандала за предполагаемите подкупи, след като настоящ служител на ЦРУ, превърнал се в разобличител, предупреди Конгреса, че експертите са получили „значителен паричен стимул да променят позицията си“. Агентът на ЦРУ предупреди лидерите на комисиите в Камарата на представителите, че  разузнаването е платило на шестима анализатори, които са открили, че SARS-CoV-2 вероятно произхожда от лаборатория в Ухан, за да променят позицията си и кажат, че вирусът е скочил от животни на хора“.

Първоначалното искане на ‚Херитидж“ по Закона за свобода на информацията е за данните за създаването на групата, разследваща произхода на пандемията, както и всички записи, споделени между екипа на ЦРУ, свързани с разследването на произхода на COVID-19 – което трябва да включва всички финансови бонуси и комуникации между членовете на екипа и хора от различни други правителствени агенции.

Още по темата: Фаучи е вкаран нелегално в централата на ЦРУ, за да повлияе на разследването за произхода на Ковид (ДОКУМЕНТ)

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.