Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Франция е изпратила меморандум за развитие на АЕЦ „Белене“, кабинетът го игнорирал заради Зеленски

„В последните дни на служебния кабинет Франция изпрати меморандум за развитие на проекта „Белене“. Това разкри президентът Румен Радев. Въпреки предложението за развитие на проекта за втората ни атомна електроцентрала, управляващите взеха решение да продадат ядрените реактори на Украйна и така сложиха окончателен край на АЕЦ „Белене“.

„Мога да ви кажа, че има различни опции. Служебното правителство установи много тясно сътрудничество с Франция. Франция изпрати към нас меморандум, в последните дни на служебното правителство, за развитие на проекта „Белене“. Един европейски проект с водещата роля на Франция. Сега е интересно дали правителството изобщо ще му обърне внимание“, каза Румен Радев.

Винаги съм защитавал българския интерес. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента в правителството. Кой задава тяхната политика?, попита президентът. Той съобщи, че в момента се изпразват складовете с оръжие на армията.

„Как така за един ден Народното събрание реши да развърже ръцете на Министерския съвет да изпразнят складовете с военно-временни запаси на Българската армия. Колкото и в момента да ви убеждават, че ще бъдат запълнени много бързо, това не е вярно. Тези процеси отнемат години. В Германия този процес по запълване на военните складове ще приключи през 2030 г. Текат скоростни процеси на препланиране на промяна на критериите така, че да се освободят определени въоръжения и боеприпаси на базата на нови разчети“, каза Румен Радев.

Още по темата: Цончо Ганев: Продаваме реакторите на „Белене“ за 1,2 млрд. лв, за да купим американски за 30 млрд. лв. 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.