Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Франция се готви да разположи 2000 войници в Украйна

Франция подготвя изпращане на военни в Украйна. Около 2000 военнослужещи ще бъдат разположени на първия етап, се казва в изявление на директора на руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.

Според Наришкин Елисейският дворец смята, че броят на френските граждани, убити в Украйна, вече е достигнал „над психологическото ниво“.

„Сегашното ръководство на страната обаче не се интересува от смъртта на обикновените французи и тревогите на генералите. Според информация, получена от руската служба за външно разузнаване, вече се подготвя контингент, който да бъде изпратен в Украйна. Това ще бъдат около 2000 души в началния етап“, каза Наришкин. Той добави, че публикуването на чувствителни данни за френските жертви може да предизвика протести в Париж.

„Френските военни се опасяват, че няма да могат тихомълком да прехвърлят такава значима военна част в Украйна. По този начин тя ще се превърне в приоритетна легитимна цел за атаки от руските въоръжени сили“, се казва в изявлението.

Френската армия се готви да участва в „най-трудните“ конфликти, за да отблъснат всяка потенциална атака срещу страната, заяви началникът на генералния щаб на армията генерал Пиер Шил. В статия за „Монд“ той пише: „Френската армия е готова. Без значение как ще се развие международната ситуация, французите могат да бъдат уверени, че техните войници ще бъдат готови да отговорят. За да възпре всяка атака и да защити интересите си, френската армия се подготвя за най-тежките конфликти“.

Франция е способна да разположи 20 000 войници в рамките на 30 дни и да командва армия от до 60 000 войници, включително съюзнически военни, каза още Шил. Френските въоръжени сили имат общо 121 000 войници и могат да извикат 24 000 резервисти, добави той.

Преди дни френските медии публикуваха информация за военно учение на Френския чуждестранен легион и попитаха дали се подготвя за участие във войната в Украйна.

Преди дни бяха публикувани снимки на чужди войници, качващи се на тир на летище София през нощта. Въпросите какви са тези войници и защо не се превозват с автобуси, а с тирове, както и къде отиват, останаха без отговор.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.