Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Франция: Западна Европа се нуждае от споразумение за сигурност с Русия

Когато конфликтът в Украйна приключи, западните лидери ще трябва да изградят архитектура на сигурността, която зачита интересите и на Русия, заяви външният министър на Франция Катрин Колона.

„Имаме негативна визия за поведението на Русия. Въпреки това Русия съществува и ще продължи да съществува“, каза Колона пред френския вестник „Монд“.

„Реалността, историята и географията означават, че тази страна е до голяма степен на европейския континент. Ще трябва да намерим начин да изградим отново солидна архитектура на сигурността, която отчита интересите за стабилност на всички“, обясни тя.

Френският президент Еманюел Макрон  заяви същото през  миналата година, че Европа трябва да обсъди „как да даде гаранции на Русия в деня, в който тя се върне на масата за преговори“.

Колона подчерта пред „Монд“, че Париж продължава да подкрепя „пълния суверенитет, независимост и териториална цялост“ на Украйна, подкрепяйки претенциите на Киев към Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, както и към Крим, които обявиха просъединяване към Русия след референдуми.

В очите на Москва връщането на тези територии не подлежи на преговори. Всяко потенциално мирно споразумение с Киев или неговите западни поддръжници ще трябва да признае тази „нова териториална реалност“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

Колона е вторият високопоставен европейски служител, който предлага през последните дни западните съюзници на Киев да дадат обещание за сигурност на Русия. Гергели Гуляш, началник на кабинета на унгарския премиер, заяви, че мирните преговори между Москва и Киев са невъзможни без участието на САЩ и че Вашингтон „трябва да даде гаранции за сигурността на Русия, но определено не и членство в НАТО на украинците“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.