Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Галъп“: 7,6% от американците са трансджендъри и ЛГБТК+ и броят им се увеличава

Броят на идентифициращите се като ЛГБТК+ в САЩ продължава да расте, като 7,6% от възрастните в САЩ сега се идентифицират като лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, куиър или някаква друга сексуална ориентация освен хетеросексуална. Това показва последното социологическо проучване на „Галъп“. 

Сегашната цифра е нагоре от 5,6% преди четири години и 3,5% през 2012 г., първата година, в която „Галъп“ е започнала да прави проучвания за сексуалната ориентация и транссексуалната идентичност.

Тези резултати се основават на обобщени данни от телефонни проучвания на „Галъп“ от 2023 г., включващи интервюта с повече от 12 000 американци на възраст 18 и повече години. Във всяко проучване „Галъп“ пита респондентите дали се идентифицират като хетеросексуални, лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални или нещо друго.  85,6% казват, че са хетеросексуални, 7,6% се идентифицират с една или повече ЛГБТК+ групи, а 6,8% отказват да отговорят.

Бисексуалните възрастни съставляват най-голямата част от ЛГБТК+ населението – 4,4% от възрастните в САЩ и 57,3% от КГГТК+ възрастните казват, че са бисексуални. Гейовете и лесбийките са следващите най-разпространени идентичности, всяка от които представлява малко над 1% от възрастните в САЩ и приблизително един на всеки шест ЛГБТК+ възрастни. Малко по-малко от 1% от възрастните в САЩ и около един на всеки осем ЛГБТК+ възрастни са транссексуални. Останалите са пансексуални и асексуални, по-малко от 2% от възрастните ЛГБТК+ лица.

Увеличаване на хората, определящи се с друга сексуално ориентация, през последните години се наблюдава, когато членовете на поколението Z (поколението на хилядолетието) навлязоха в зряла възраст. Възрастните от тези по-млади поколения са много по-склонни от тези от по-старите поколения да се идентифицират като ЛГБТК+.

Като цяло всяко по-младо поколение е около два пъти по-вероятно да се идентифицира като ЛГБТК+ от поколението, което го предшества. Повече от един на всеки пет възрастни от поколението Z, на възраст от 18 до 26 години през 2023 г., се идентифицират като ЛГБТК+.

Още по темата: В изтекли имейли лекари признават, че трансджендър терапията с хормони може да причини рак 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.