Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 29 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ГДБОП арестува близък на Пепи Еврото, преди да даде пресконференция за „Осемте джуджета“

Кристиян Христов, който трябваше да даде пресконференция, свързана с „Осемте джуджета“, беше задържан от служители на ГДБОП преди началото й.

Пресконференцията, озаглавена „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система“, беше обявена за 14 часа в Националния пресклуб на БТА.

Служители на ГДБОП чакаха Кристиян Христов пред БТА и му наредиха да се качи в кола на главната дирекция, която го отведе.

Името на Кристиян Христов доби публичност преди три години, когато публикации в медиите разкриха, че е замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета“. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Христов е арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петър Петров – Пепи Еврото (бивш директор на Столичното следствие до 2015 г.) и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване. Петров е обвинен за заплахи, изнудване и незаконно следене. Спред районната прокуратура от 2018 г. насам той е изнудвал лица да правят неща, които не искат, със заплахи.

Междувременно бившата съпруга на Пепи Еврото Любена Петрова даде интервю, в което заяви, че бившият й съпруг Пепи Еврото е автор на заплашителното писмо до главния прокурор, в което анонимен автор призовава Гешев да подаде оставка, за да не пострада.

Любена Петрова заяви, че Гешев не е ходил в ресторанта „Осемете джуджета“, но заместникът му Борислав Сарафов е идвал често, по два-три пъти седмично. Тя заяви, че бившият й мъж е свързан с корупция в съдебната система, а е решила да говори, тъй като след развода им от година и 9 месеца не е виждала детето си. Бившият й съпруг не й разрешава среща с 6-годишния им син в нарушение на съдебното решение при развода им. Любена Петрова обясни още решението си да говори с факта, че е притеснена от случващото се в държавата, както и че е разбрала, че е бременна и се страхува Пепи Еврото да не навреди на мъжа, с когото живее.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.