Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 20 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ГЕРБ обяви бойкот на заседанията в парламента

ГЕРБ заяви, че заради уволнението на директора на „Пирогов“ бойкотира пленарните заседания в Народното събрание, тъй като партньорите им не спазват обещанията си.

Депутатите от групата ще участват само в заседанията за гласуване на промените в Конституцията. Председателят нa ПГ на партията Десислава Атанасова не уточни дали бойкотът важи и за приемането на бюджета.

„За пореден път не се спазват ангажименти. Взимат се еднолични решения от министъра на здравеопазването, въпреки че имахме изричното уверение на премиера Денков, че няма да има политически намеси не само в здравеопазването, но и във всички обществени сектори. Изглежда, че не Денков, а някой друг взема решенията. Вероятно министърът на здравеопазването, защото на лидерска среща имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, а да работим за приемането на държавния бюджет и конституционните промени“, заяви Десислава Атанасова.

Попитана дали ГЕРБ ще искат оставката на здравния министър, депутаткта обясни, че няма да го направят, защото тогава ще трябва да си я подаде и премиерът Николай Денков.

Причината за бойкота на ГЕРБ стана уволнението на д-р Валентин Димитров от директорския пост на „Пирогов“. На негово място здравният министър Николай Хинков е назначил доц. Константин Димов от Клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Света Анна“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.