Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ГЕРБ „размразяват“ преговорите с ПП-ДБ за правителство

„Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете“. Това каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел на кратък брифинг пред медиите. “Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази и държавата, призовавам ПП и ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих, вие сте на ход“, каза Габриел.

„Разочарованието в обществото е огромно, недоверието в партньорите ни е огромно“, добави тя, вероятно визирайки ЕК. В изнесените записи Кирил Петков цитира Урсула фон дер Лайен, която, по думите му, е казала да не я цитира, но ще се опита да му помогне България да заобиколи правилата за влизане в Еврозоната.

Томислав Дончев от ГЕРБ се обърна към ПП и ДБ през медиите и ги призова да вземат пример от ГЕРБ и да направят компромис. „Не може с 15% от народните представители да получиш цялата власт, имам предвид броя на народните представители на ПП, не може, не е честно, не е европейско, не е демокртично“, каза Дончев и поиска ПП и ДБ да говорят с тях и да предложат нов състав на правителство. Мария Габриел и Томислав Дончев отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.