Разследвания и новини без цензура

събота, 13 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ГЕРБ ще преговаря за правителство с партиите, които са срещу Русия

ГЕРБ ще преговаря за съставяне на правителство с всички партии, които имат ясна позиция в подкрепа на Украйна и срещу Путин, заяви Бойко Борисов.

„Ще предложим както беше през 90-те години – контактна група и преговарящи екипи, включително ще поканим хора с безспорна репутация по анти-Путиновата тема – Плевнелиев, Соломон Паси и тн., и те да са модератори на политическите разговори между партиите. Ще приемем тяхната социална програма, ще подкрепим съдебната реформа на ДБ, но не без условия“, обясни лидерът на ГЕРБ в пръв коментар след изборната им победа.

Бойко Борисов изтъкна, че най-важното в момента е кой е с Путин и кой е срещу него, както и кой е на страната на Украйна и кой не. „Нека това да е първата тема, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно показа на изборите, че 77% са за евроатлантически ориентираните партии – близо 3/4 от населението е за продължаване на този път“, допълни той.

Като втора важна тема, лидерът на ГЕРБ посочи цени и инфлация. „Колко е ужасно това, което ни завеща правителството на Промяната. Асен Василев знае какъв обран бостан остави, затова вика нека те да се оправят, ние сме обидени на народа. Държавата изглежда отвратително и няма дълг в хазната. Това може да се реши с редовно правителство. Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната“, предлага още Борисов.

„Не виждам никакъв изход. Вариант ГЕРБ с ДПС или с Янев или „Възраждане“ да управлява, няма как защото ние сме най-евроатлантически ориентирани. Но, не виждам друг вариант за управление – ако те ни откажат на нас, после ние ще откажем и на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука“, допълни той.

„Всичко останало ще бъде приказки на хора, които не си обичат народа и мерене на егото“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ. „Съжалявам много ако някой си е мислил, че ще се изрепчим и ще кажем, че ние сме победителите и всички трябва нас да слушат. Това не го е казал народа, той ни даде 67 депутата. Едно е да не ти стига 1-2 депутати, а друго е да не ти стигат двойно. Предлагам всички да помислят и да си представят нещата след 2-3 месеца, когато ще бъде студено и войната ще върлува. Аз съм готов да направя всякакви отстъпки и компромиси в името на народа“, отсече Бойко Борисов.

„Предлагаме нещо, което е устойчиво, защото то ще бъде подписано и договорено. От народа зависи колко ще е устойчиво, ако хората са доволни ще изкара пълен мандат. Не поставям условия на никой. Ако иска Кирил Петков да си стои там, ако иска Асен Василев – също. Само, че е хубаво да се даде пример. Но, не мога да кажа махам се от ГЕРБ“, посочи Бойко Борисов.

„Моментът налага съединение. Ние печелим в 24 избирателни района, ДПС – в 5, а Продължаваме промяната – в 2. Картата е синя, но не това е най-важното. В 265 български общини ГЕРБ печели в 174, ДПС в 69, БСП в 13, ПП в 8, ДБ в 1. Получили сме подкрепата на 634 649 души. Върнали сме подкрепата на 38 193 души“, заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

Източник:Труд
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.