Разследвания и новини без цензура

понеделник, 2 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ГЕРБ вече не подкрепят смяна на националния ни празник от 3 март на 24 май

Да оставим националния празник на историците, ако трябва и допитване до народа да направим, но да затворим тази тема днес, тя не е най-важна. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

„Най-важните ни цели като нация днес са влизането ни в Шенген и Еврозоната, както и конституционните промени, които касят съдебната реформа, а не датата на националния празник“, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов в момента нацията е разделена в противопоставянето на 3 март и 24 май и затова смята, че тази тема трябва да излезе от политическия дебат и да се даде думата на историците и експертите.

„Дори, ако трябва да направим допитване до народа“, изтъкна Борисов. „Кога да е националният празник не е тема, която е важна днес, това може да го решаваме и след една, и след 2 години. Още повече, че датата на националния празник може да се реши и със закон“, уточни Борисов.

По време на посещението си в Бургас в събота Борисов сподели, че в партията му отдавна мислят по този въпрос и той дори е коментирал тази своя позиция със съпредседателя на ДБ Христо Иванов, настоявайки  темата за националния празник да мине на заден план.

По-рано днес беше обявено учредяването на движение „Трети март“, чиято цел е запазване на националния ни празник. То бе обявено първо от президента Румен Радев, но членовете на движението отрекоха да стават партия.

Сред инициаторите са професор Искра Баева, ексминистърът Весела Лечева, Георги Кадиев, проф. Валери Стефанов, доц. Жаблянов, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев. В движението се включват и журналистите Явор Дачков, Велислава Дърева.

Източник:epicenter.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.