Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

До 16 °C отопление в тоалетните в Германия заради енергийната криза

Министър-председателят на федералната провинция Баден-Вюртемберг в Германия, Уинфрид Кретшман, който преди това предложи германците да се бършат с парцал вместо да вземат душ, за да пестят енергия, стартира кампания под надслов „Cleverland – пестене на енергия заедно“. Кампанията стартира с видео-обръщение, което е качено на сайта на федералната провинция и дава нови съвети на гражданите за пестене на енергия.

Във видеото Кретшман съветва да се намали температурата на термостата преди сън. Освен това обръщението съдържа 34 съвета, които по-специално отбелязват, че „твърде висока температура“ в стаята е вредна за здравето, увеличава риска от настинки и „изисква допълнителна енергия и пари“.

Температура от около 20 градуса се смята за достатъчна за хол и работни помещения, 18 градуса – за кухнята, 17 градуса – за спалнята и 16 градуса – за тоалетната.

По-рано ръководителят на Федералната мрежова агенция на Германия (BNA) Клаус Мюлер посъветва местните жители да се мият по-рядко, за да пестят енергия. Според него със забраната за доставка на руско гориво Германия ще има достатъчно резерви само до края на лятото или началото на есента, след което германските съоръжения за съхранение на газ ще бъдат напълно празни.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц обяви планове за намаляване на зависимостта от руските енергийни ресурси, но посочи отрицателното въздействие върху пазара на труда в страната заради ембаргото. По-късно говорителят на германския кабинет Штефен Хебештрайт заяви, че германското правителство все още не може да подкрепи забраната за енергийни доставки от Русия, тъй като подобна стъпка би довела до сериозни проблеми.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.