Разследвания и новини без цензура

петък, 24 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германия е заплашена от фалит, предупреди вицепрезидентът на Бундестага

Германия е изправена пред сериозен риск от фалит поради неспособността на правителството да намери жизнеспособно решение на настоящата енергийна криза, заяви вицепрезидентът на Бундестага Волфганг Кубицки в интервю, публикувано в националния вестник Bild am Sonntag.

Според депутата германците сега остават с впечатлението, че страната им е на път да се превърне в „нефункционираща държава“.

„Инфраструктурата, цените на енергията и неспособността на Бундесвера (въоръжените сили на страната) да ни защитят са предизвикателства, които изискват незабавни действия от страна на германските власти, в противен случай нещата ще се объркат“, каза той.

Кубицки разкритикува министъра на икономиката Робърт Хабек за покупките на втечнен природен газ (LNG) от Катар, Обединените арабски емирства и САЩ за „много пари“, като в същото време отказа да добива по-евтин шистов газ в Германия „по чисто идеологически причини“.

Той добави, че германските власти трябва да преразгледат подхода си към атомните електроцентрали, които трябва да продължат да работят, докато страната е изправена пред енергийна криза.

„Вече не искаме доставки на газ и петрол от Русия, в същото време нашите „зелени“ приятели рестартират въглищните електроцентрали, като същевременно предотвратяват разумно удължаване на живота на атомните електроцентрали“, каза Кубицки, коментирайки последните решения на Хабек

Депутатът призова за промяна в стратегията на правителството и отхвърляне на прекомерната финансова помощ в условията на енергийната криза.

„Ако продължаваме да следваме политиката на изплащане на пари в продължение на години като част от борбата срещу енергийната криза, тогава сме изложени на риск от национален фалит, ако не и държавен социализъм“, каза той. предупреди Кубицки.

Според заместник-председателя средствата, които Берлин планира да похарчи за допълнителни покупки на енергийни ресурси на фона на кризата, първоначално са били предназначени за инвестиции в други области.

„Тези пари не могат да бъдат печатани или покривани от данъкоплатците. Не можем да съществуваме дълго време в състояние на финансова криза поради риска от недостиг на средства за подкрепа на други области“, каза той.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.