Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германия е заплашена от фалит, предупреди вицепрезидентът на Бундестага

Германия е изправена пред сериозен риск от фалит поради неспособността на правителството да намери жизнеспособно решение на настоящата енергийна криза, заяви вицепрезидентът на Бундестага Волфганг Кубицки в интервю, публикувано в националния вестник Bild am Sonntag.

Според депутата германците сега остават с впечатлението, че страната им е на път да се превърне в „нефункционираща държава“.

„Инфраструктурата, цените на енергията и неспособността на Бундесвера (въоръжените сили на страната) да ни защитят са предизвикателства, които изискват незабавни действия от страна на германските власти, в противен случай нещата ще се объркат“, каза той.

Кубицки разкритикува министъра на икономиката Робърт Хабек за покупките на втечнен природен газ (LNG) от Катар, Обединените арабски емирства и САЩ за „много пари“, като в същото време отказа да добива по-евтин шистов газ в Германия „по чисто идеологически причини“.

Той добави, че германските власти трябва да преразгледат подхода си към атомните електроцентрали, които трябва да продължат да работят, докато страната е изправена пред енергийна криза.

„Вече не искаме доставки на газ и петрол от Русия, в същото време нашите „зелени“ приятели рестартират въглищните електроцентрали, като същевременно предотвратяват разумно удължаване на живота на атомните електроцентрали“, каза Кубицки, коментирайки последните решения на Хабек

Депутатът призова за промяна в стратегията на правителството и отхвърляне на прекомерната финансова помощ в условията на енергийната криза.

„Ако продължаваме да следваме политиката на изплащане на пари в продължение на години като част от борбата срещу енергийната криза, тогава сме изложени на риск от национален фалит, ако не и държавен социализъм“, каза той. предупреди Кубицки.

Според заместник-председателя средствата, които Берлин планира да похарчи за допълнителни покупки на енергийни ресурси на фона на кризата, първоначално са били предназначени за инвестиции в други области.

„Тези пари не могат да бъдат печатани или покривани от данъкоплатците. Не можем да съществуваме дълго време в състояние на финансова криза поради риска от недостиг на средства за подкрепа на други области“, каза той.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.