Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германия купува руски петрол от Индия

Германия продължава да получава големи количества руски петрол през Индия, пише Spiegel, позовавайки се на данни на Федералната статистическа служба.

Официалните данни, публикувани във вторник, разкриват забележителен скок на вноса на рафинирани петролни продукти от Индия през първите седем месеца на годината.

Tози внос, възлизащ на 451 милиона евро, се получава предимно от суров петрол, произхождащ от засегнатата от санкциите Русия.

Увеличението е от над 1 100% в сравнение с 100-те милиона евро, изразходвани за същия период на предходната година, по данни на германската национална статистическа агенция Destatis.

Това дванадесеткратно увеличение на германския внос на петролни продукти от Индия идва като следствие от появата на азиатската страна като значителен купувач на руски суров петрол след началото на войната в Украйна през февруари 2022 г.

Според Destatis петролните продукти, изнасяни от Индия за Германия, са предимно газьоли, използвани за производството на дизел или нафта за отопление. Тези продукти са получени от суров петрол, а базата данни на Comtrade на ООН показва, че Индия внася значителни количества суров петрол от Русия от началото на войната в Украйна.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.