Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германия: Украйна ще получи 14 танка „Леопард 2“ най-рано след 3-4 месеца

Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви, че танковете „Леопард 2“ ще бъдат доставени в Украйна не по-рано от 3-4 месеца. Това стана, след като говорителят на правителството Щефен Хебестрайт заяви пред репортери, че Берлин е решил да изпрати 14 танка „Леопард 2“ в Украйна.

„В сряда канцлерът Олаф Шолц обяви на заседание на кабинета, че Германия ще увеличи още повече военната си подкрепа за Украйна. Той каза, че федералното правителство е решило да предостави на украинските въоръжени сили основни бойни танкове „Леопард 2“, посочи Хебестрайт.

Решението е взето след интензивни преговори, проведени с най-близките европейски и международни партньори на Германия, добави той.

„Целта е бързо да се вдигнат два танкови батальона с танкове „Леопард 2″ за Украйна. На първия етап Германия ще предостави 14 танка от запасите на Бундесвера“, заяви говорителят.

Европейските партньори на Германия от своя страна също ще предадат танкове „Леопард 2“ на Украйна, каза официалният представител.

Освен това новият пакет от помощи на Германия ще включва боеприпаси, поддръжка на системата и помощ в логистиката, според говорителя.

Руското посолство в Германия реагира с предупреждение, че „това изключително опасно решение измества украинския конфликт на ново ниво на противопоставяне“.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.