Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германската полиция отрече арестът на Грета Тунберг да е инсцениран след изтекло видео

Германската полиция отрече арестът на активиста Грета Тунберг да е бил инсцениран, след като в социалните мрежи беше публикувано видео, което провокира такива коментари в Twitter.

Tунберг и други активисти се опитваха да спрат изоставеното село Люцерат да бъде разрушено заради разширяването на въглищна мина. „Никога не бихме си позволили да направим такива записи“, каза говорител на местната полиция пред BBC, отричайки обвиненията, че задържането на Грета Тунберг е фалшиво.

Видеото, на което тя е отстранена от полицията, събра милиони гледания. На него се вижда Тунберг, оградена от полицаи от двете страни. Междувременно могат да се видят няколко фотографи, които правят снимки и се движат около нея, докато Грета Тунберг се усмихва. Няколко  полицаи, които също стоят наблизо, чакат, а фотографите снимат. Според полицията техните служители са чакали, но не заради медиите, за да направят снимки, а поради логистични причини.

От министерството на вътрешните работи на западната провинция Северен Рейн-Вестфалия обаче заявиха пред Би Би Си, че полицаите и Тунберг чакат по логистични причини.

„Те трябваше да изчакат няколко минути, преди да успеят да я доведат до определена полицейска кола“, каза говорител на полицията и добави, че „цялата ситуация е използвана от хора с политически мотиви и истинската причина е изцяло практична и светска“. От полицията уточняват, че Грета Тунберг не е била арестувана, а е била задържана за кратко.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.