Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германският външен министър каза открито премълчаваната истина за войната

Германският външен министър Аналена Баербок заяви в прав текст, че западните съюзници водят война срещу Русия. Признанието й дойде по време на дебат в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) на фона на дискусиите за изпращането на танкове „Леопард 2“ в Украйна.

Докато думите на Баербок бяха до голяма степен игнорирани в основните медии, редица потребители в социалните мрежи споделиха видеото с изказването на външния министър.

По ирония на съдбата други германски официални лица отдавна се опитват да подчертаят, че страната им не е страна в конфликта, опасявайки се от неконтролируема ескалация.

В противоречие с тази официална позиция Баербок каза истината на глас: „Затова вече казах в последните дни – да, трябва да направим повече, за да защитим Украйна. Да, трябва да направим повече и за танковете. Но най-важната и решаваща част е, че го правим заедно, защото водим война срещу Русия, а не един срещу друг“.

Интересното е, че както канцлерът Олаф Шолц, така и бившият министър на отбраната, която наскоро подаде оставка, Кристин Ламбрехт, се възприемаха като не особено активни във въоръжаването на Украйна, многократно заявявайки нежелание да бъдат въвлечени по-дълбоко в аспекта на прокси войната в конфликта.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отговори на коментарите, като заяви, че това е още едно доказателство, че западните съюзници са планирали война срещу Русия през цялото време.

„Ако добавим това към разкритията на Меркел, че те са укрепвали Украйна и не са разчитали на Минските споразумения, тогава говорим за война срещу Русия, която е била планирана предварително. Не казвайте по-късно, че не сме ви предупредили“, каза Захарова.

Едно е сигурно, нещата се развиват много бързо.

Алекс Джуричич, американски политически анализатор, описа ситуацията в Twitter с думите: „Още танкове и подкрепа за Украйна. Три допълнителни бомбардировача B-52 летят до неизвестни места. Руски военни кораби с хиперзвукови ракети в Атлантика. Без опити за мирни преговори. Ако не осъзнавахте края на играта миналия февруари, разбирате ли сега? Молете се за човечеството!“

Източник:ZeroHedge
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.