Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германският външен министър призна за грешка думите си за „войната на Европа срещу Русия“

Германският външен министър Аналена Бербок призна, че е допуснала грешка, като заяви в края на януари, че европейските държави „водят война срещу Русия“.

„Има поговорка, която звучи: „Само този, който не живее, не греши“, обясни министърът думите си в интервю за вестник „Тагесшпигел“.

На 24 януари на заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург Бербок заяви, че страните от Европа „водят война срещу Русия, а не една срещу друга“. Затова тя предложи да се избегнат разногласия в редиците на европейските страни по въпроса за доставките на оръжие за Киев. В Германия министърът беше остро критикуван.

Съпредседателят на партията „Алтернатива за Германия“ Тино Хупала призова канцлера Олаф Шолц да освободи външния министър, а бившият ръководител на фракцията на Лявата партия в парламента Сара Вагенкнехт заяви, че подобни думи демонстрират неспособността на министъра да изпълни служебните си задължения и да навреди на репутацията на Германия. Министър-председателят на федерална провинция Саксония Михаел Кречмер препоръча на външния министър да избере по-точна формулировка и „да обмисли думите си“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.