Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Главният секретар на МВР с подарък часовник за 50 000 лв., ПП го защитиха

Главният секретар на МВР Живко Коцев е проверяван дали има съпричастност към престъпна дейност. Той е разпитан като свидетел от  ДАНС заради разследването за контрабанда, което тече в момента. Коцев е получил като подарък луксозен часовник „Hublot“ на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров – един от арестуваните за контрабанда при акцията на ДАНС, съобщи „Гласове“.

Това е доказано със снимки, а дейността на Коцев е документирана и с други СРС-та, се посочва в разследването. Вчера Коцев даде показания в ДАНС, но не са му повдигнати обвинения. Въпреки разследването премиерът в оставка Николай Денков свика пресконференция и обяви, че застава твърдо зад главния секретар. Вчера Коцев си подаде оставката, а днес си я оттегли, след като Кирил Петков съобщи в интервю по бТВ, че застават твърдо зад него. Версията на главния секретар за подадената оставка е, че е бил принуден да я подаде от вътрешния министър.

„Вчера и аз не знаех къде е г-н Коцев. Нямаше връзка с него, бяха взели телефона му. Имаше период, в който никой нямаше връзка с него. Затова аз изпратих писмо до председателя на ДАНС с искане да издири г-н Коцев“. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков. Той не пожела да даде повече подробности заради извършващите се в момента процесуално-следствени действия.

Разследването срещу Коцев е част от акцията на ДАНС и Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия шеф на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури Марин Димитров и сина му Стефан Димитров. Групата е заподозряна в контрабанда на цигари, организирана от Никола Николов–Паскал. Той е обявен за издирване.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.