Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Глоба до 100 000 евро за използване на чужди думи иска правителството в Италия

Управляващата партия „Италиански братя“, която е известна със своята националистическа позиция и антиимиграционна политика, настоява за мерки за защита на италианския език. Партията твърди, че нарастващата употреба на чужди думи разводнява идентичността на Италия и подкопава нейното културно наследство. Италианското правителство обмисля налагането на глоба до 100 000 евро за използването на английски думи в ежедневни разговори и официални документи. Предложението е представено от депутат от управляващата партия „Италиански братя“ в опит да се защити италианската идентичност.

Проектът предвижда, че лицата и компаниите, хванати да използват английски думи в официални изявления и документи, ще бъдат глобявани с тежки глоби. Този ход има за цел да запази италианския език, като правителството предоставя на гражданите списък с одобрени италиански алтернативи, които да заменят английските думи.

Тази инициатива следва пример, даден от Франция, където Френската академия – официалният орган, който наблюдава въпросите, свързани с френския език – също насърчава езиковата чистота.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.