Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Говорителят на израелската армия: „Който си мисли, че можем да елиминираме „Хамас“, греши“

Говорителят на израелската армия генерал Даниел Хагари заяви, че „идеята за унищожаване на Хамас е просто хвърляне на пясък в очите на обществеността“. Изказването му подчертава напрежението между министър-председателя Бенямин Нетаняху и висши служители от армията относно неговото управление на войната в Газа.

„Хамас е идея, Хамас е политическа партия. Тя се корени в сърцата на хората – който си мисли, че можем да елиминираме Хамас, греши“, каза Хагари в интервю за Channel 13 News. „[Хамас] е „Мюсюлмански братя“, съществува от много, много години.“

„Това, което може да се направи, е да се разработи нещо друго, което да ги замени. Нещо, което ще накара населението да осъзнае, че някой друг разпределя храната, някой друг се грижи за обществените услуги … наистина да отслаби „Хамас“, това е пътят“, заяви Хагари и добави: „Ако не донесем нещо друго в Газа, в края на деня ще получим „Хамас“.

Военният говорител подчерта, че ще бъде „невъзможно“ да се върнат всички израелски заложници, държани в Газа, чрез военни операции: „Трябва да стигнем до сценарий, при който заложниците да се връщат по друг начин“.

След като говорителят на израелската армия постави под съмнение идеята за „унищожаване на Хамас“, в отговор офисът на Нетаняху публикува изявление, че кабинетът „е определил като една от целите на войната унищожаването на военните и управленските способности на Хамас“.

„Израелските отбранителни сили, разбира се, са ангажирани с това“, заяви офисът на министър-председателя.

Пресслужбата на израелската армия впоследствие публикува изявление, че военните са ангажирани с обявените военни цели на правителството, включително унищожаването на управленските и военните способности на Хамас, а Хагари е говорил в интервюто за „изкореняването на Хамас като идеология и идея“ и „всяко друго твърдение изважда забележките от контекста“.

Още по темата: Израел уби 210 палестинци, сред които деца, за 4-ма заложници, вместо да преговаря за освобождаването им 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.