Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Губернаторът на Тексас събира милиция, подкрепен от половин Америка

Вече 25 републикански щата публично подкрепиха Тексас в борбата срещу нахлуването на нелегални имигранти и Вашингтон, който отказва да охранява границата на САЩ. Америка се раздели на две.

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем обяви готовността си да достави бодлива тел на Тексас за бариери. За Ноем това е повод да се изяви, тъй като е претендент за вицепрезидент на Доналд Тръмп. Самият Тръмп, подобно на Конгреса, също застана на страната на Тексас.

Губернаторът на Тексас Грег Абът свиква лоялни на републиканците сили на Националната гвардия от цялата страна, надявайки се да ги обедини в една милиция. Силите на Национална гвардия в Тексас са 19 000 войници.

Демократите все повече настояват Байдън да федерализира Националната гвардия на Тексас – да я постави под свой контрол и да я изтегли от границата. Губернаторът на щата обаче отказа да приложи федералните имиграционни закони, докато инвазията на нелегални имигранти продължава, което той характеризира като акт на агресия и нахлуване в Тексас.

Ако Грег Абът успее да събере сили на Националната гвардия и от други щати, всички те също ще трябва да бъдат федерализирани. А това би било равнозначно на обявяване на война на цялата републиканска Америка.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.