Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Губим 500 млн. лв. приходи от търговията с горива заради санкциите срещу Русия

Вследствие на санкциите срещу Русия само за тази година в държавния бюджет ще постъпят поне 500 000 000 (петстотин милиона) лева по-малко средства от данъци и такси, само от търговията с горива. Това съобщи в Парламента финансовият министър Росица Велкова.

Рафинерията в Бургас работи с изключително намален капацитет, защото Русия е задействала контрасанкции и към момента пристига едва по един танкер с петрол.

Алтернативните доставки се бавели изключително много, защото трябва да преминават през Босфора, а там има продължителни изчаквания.

Финансовият министър дойде в парламента по искане на БСП, за да обясни как върви изпълнението на бюджетните приходи и разходи и какво е състоянието на фискалния резерв.

Приходите в хазната от данъци нарастват, обяви пред депутатите Росица Велкова.

Размерът на приходите, помощите и даренията по консолидираната фискална програма за първите 4 месеца на 2023 г. е 19,8 млрд. лева. Спрямо 2022 година приходите са нараснали номинално с 2,51 млрд. лева или 11,5%., отчете министърката.

Данъчните и неданъчните приходи отчитат ръст спрямо първите четири месеца на 2022 година, докато постъпленията в частта на помощите, са по-ниски. Данъчните и осигурителни приходи се отчита най-голямо номинално нарастване с 1,989 млрд. лева, или 14,2% ръст на данъчните приходи.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.