Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Хакерска атака срещу Twitter: откраднаха имейли на 200 млн. потребители

Хакери са откраднали имейли на повече от 200 милиона потребители на Twitter и са ги публикували в хакерски форум, съобщи Ройтерс.

Пробивът „за съжаление ще доведе до много хакерски атаки, таргетиран фишинг и доксинг“, коментира Алон Гал, съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността „Хюдсън рок“. Той определи инцидента като „едно от най-значимите изтичания на информация“, които някога е виждал.

Компанията на Илон Мъск не е коментирала информацията, която Гал за първи оповести в социалните мрежи на 24 декември, нито е отговорила на запитвания за атаката.

Все още не e ясно и дали са предприети действия за разследване или отстраняване на проблема, отбелязва Ройтерс, като допълва, че твърденията на Гал все още не могат да бъдат проверени чрез независим източник

Вчера в интернет се появиха скрийншоти от хакерския форум, в който по думите на израелския експерт са били публикувани изтеклите данни.

Трой Хънт, създател на сайта haveibeenpwned.com, чиито потребители могат да проверят дали са станали жертва на пробив, написа в „Туитър“, че скрийншотите „до голяма степен изглеждат като това, което е описано“.

Няма следи, които да водят към самоличността или местоположението на хакера или хакерската група, която стои зад атаката. Възможно е пробивът да е осъществен още през 2021 г., когато Мъск все още не беше станал собственик на компанията, посочва Ройтерс.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.