Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Хакерска атака срещу Twitter: откраднаха имейли на 200 млн. потребители

Хакери са откраднали имейли на повече от 200 милиона потребители на Twitter и са ги публикували в хакерски форум, съобщи Ройтерс.

Пробивът „за съжаление ще доведе до много хакерски атаки, таргетиран фишинг и доксинг“, коментира Алон Гал, съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността „Хюдсън рок“. Той определи инцидента като „едно от най-значимите изтичания на информация“, които някога е виждал.

Компанията на Илон Мъск не е коментирала информацията, която Гал за първи оповести в социалните мрежи на 24 декември, нито е отговорила на запитвания за атаката.

Все още не e ясно и дали са предприети действия за разследване или отстраняване на проблема, отбелязва Ройтерс, като допълва, че твърденията на Гал все още не могат да бъдат проверени чрез независим източник

Вчера в интернет се появиха скрийншоти от хакерския форум, в който по думите на израелския експерт са били публикувани изтеклите данни.

Трой Хънт, създател на сайта haveibeenpwned.com, чиито потребители могат да проверят дали са станали жертва на пробив, написа в „Туитър“, че скрийншотите „до голяма степен изглеждат като това, което е описано“.

Няма следи, които да водят към самоличността или местоположението на хакера или хакерската група, която стои зад атаката. Възможно е пробивът да е осъществен още през 2021 г., когато Мъск все още не беше станал собственик на компанията, посочва Ройтерс.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.