Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Хърш: Група страни от ЕС тайно призовава Зеленски да спре конфликта, дори като подаде оставка

Източноевропейските съюзници, водени от Полша, тайно призовават украинския президент Володимир Зеленски да сложи край на конфликта в Украйна, дори като подаде оставка, което украинският лидер отказва да направи, заяви американският разследващ журналист Сиймор Хърш, носител на наградата „Пулицър“.

Хърш споменава на страницата си в Substack групата страни, водени от Полша, които „призовават Зеленски да намери начин да прекрати“ военните действия. Те подчертават, че той трябва да сложи край на конфликта, „дори като подаде оставка, ако е необходимо – и да позволи процесът на възстановяване на нацията му да започне“.

Разследващият журналист цитира информация, съобщена тайно от членове на американската разузнавателна общност, като Унгария, Литва, Естония и Латвия са изброени сред другите членове на групата.

„Зеленски не помръдва, според прихващания и други данни, известни в Централното разузнавателно управление, но започва да губи подкрепа на съседите си“, добави Хърш.

Според американския журналист една от основните причини, поради които европейските страни искат края на конфликта, са „повече от пет милиона украинци“, които са били приети от съседните страни. „Регионалната бежанска криза няма да бъде разрешена, докато не бъде постигнато мирно споразумение“, пише Хърш.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.