Разследвания и новини без цензура

сряда, 21 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

HBO махна сръбски актьор от свой сериал по искане на Украйна

Сръбският актьор Милош Бикович нарече информационната кампания срещу него „триумф на абсурда“ и „поражение на изкуството“, след като американската телевизионна компания HBO прекрати договора му за участие в третия сезон на сериала „Белият лотос“.

„Сега, когато срещу мен се води целенасочена информационна кампания, външните обстоятелства започват да влияят върху творческите решения, което създава тревожен прецедент, който измества същността на артистичната свобода. Резултатът от такъв разказ е триумфът на абсурда и поражението на изкуството“, написа Бикович в Инстаграм .- „Бих искал да направя „Белият лотос“, сериал, който наистина харесвам, да работя с колеги, които уважавам. Участието ми в проекта обаче стана невъзможно по причини, които надхвърлят креативността, тъй като не съм готов да променя принципите си.“

„Израснах в разкъсана от войната страна. Когато бях на 11 години, прекарвах дни и нощи в приюти, докато страната ми и родният ми град бяха бомбардирани. Не пожелавам на никого да минава през това“, пише актьорът. „Въпреки всичко, вярвам, че изкуството има силата да лекува. Вярвам, че може да обедини и изгради мостове. И моите убеждения и отдаденост на работата ми остават непроменени,“ заяви Бикович.

На 2 февруари Deadline съобщи, че HBO е прекратила договора с Бикович, който трябваше да играе в продължението на сериала „Белият лотос“. По-рано министерството на външните работи на Украйна изрази недоволство от HBO заради включването на Бикович в снимките на третия сезон на сериала.

В отговор на изявление на украинското външно министерство сръбското външно министерство подчерта, че Бикович е „един от най-уважаваните сръбски актьори“, а обвиненията на украинското външно министерство, че той е човек, „който подкрепя геноцида и нарушава международното право“, са неоснователни. Бикович има руско гражданство от февруари 2021 година и се е снимал в руски сериали.

author avatar
Обективно
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.