Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Хиляди протестиращи се събраха в центъра на Ереван: дадоха 1 ч. на премиера да подаде оставка

Десетки хиляди протестиращи се събраха в центъра на арменската столица Ереван. Те се противопоставят на отстъпването на арменски територии на Азербайджан като част от делимитацията на границата (определяне на положението на държавната граница между съседни държави) и дадоха ултиматум на премиера Никол Пашинян да подаде оставка в рамките на един час.

Видеа, публикувани в социалните мрежи, показват мащабен антиправителствен митинг в центъра на Ереван. Събралите се на площад „Република“ чакат изтичането на срока, който лидерът на протеста архиепископ Баграт Галстанян даде на Никол Пашинян за оставката му от поста министър-председател на страната. На Пашинян беше даден час, за да вземе решение, който изтича в 19:40 часа местно време.

Архиепископ Баграт Галстанян направи изявление, настоявайки Никол Пашинян да подаде оставка от поста министър-председател на Армения в рамките на един час.

„Готов съм да се срещна и да обсъдя всички условия за тръгване в рамките на 1 час. Вие вече нямате никаква форма на власт в Република Армения“, каза Баграт Галстанян.

Присъстващите на митинга журналисти оценяват броя на хората, които са се събрали, на 50 000 души. Те посрещнаха с аплодисменти думите на архиепископа и скандираха „Пашинян, предател!“ и „Пашинян, махай се!“.

Баграт Галстанян започна речта си с химна на Армения. Гражданите, събрали се на площада, пяха заедно с него. Химнът беше последван от молитва. Лозунгът на митинга е „Арменец, Армения, родина и Бог“.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.