Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Хиляди се включиха в „Поход за мир и неутралитет“ на България

В София и редица други градове се проведе „Поход за мир“, организиран по инициатива на личности и организации, настояващи България да остане зона на мир и да не участва във военни конфликти. По данни на организаторите около 12 хиляди души в столицата са излезли, за да подкрепят каузата.

В София старт на събитието беше даден от Националния дворец на културата. С възгласи: „Да живее България!“ участниците в петия поред Поход за мир и неутралитет започнаха да се събират още преди 14:00 часа.

Походът е под надслов: „България зона на мира“, като се провежда в столицата и още 34 града в страната и чужбина.

Преди шествието да тръгне по централните софийски улици организаторите събираха подписи от гражданите за организиране на референдум за мир и суверенитет. Въпросите в допитването са общо 6, сред които: “ Подкрепяте ли да се установи национална политика на военен неутралитет по отношение на всички външни за територията ѝ конфликти“, също: „Подкрепяте ли да бъдат променени изискванията за брой подписи за произвеждане на национален референдум“, като при над 100 хиляди подписа Народното събрание задължително да взема решение за произвеждането му.

Организаторите заявиха пред участниците: „Желаете ли тази земя да бъде рай и това да бъде решавано от българския народ. И нека подпишем тази подписка и нека покажем на тези, които се мислят за вездесъщи, че не те, а ние управляваме нашата България“.

„Всеки един от вас не е просто присъстващ или участник в поход за мир. Всеки един от вас в момента е боец,  воювайки с подписа, с гласа и с химикала днес, да не воюва с автомата, гаубицата и манерката утре“.

Походът се организира от  „Брод – Българският род обединен за децата“, „Български национален съвет за мир“, „Свободна и мирна България“ и други организации.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.