Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Христо Грозев се оплака от британската полиция заради забрана да присъства на наградите BAFTA

Христо Грозев от сайта „Белингкет“ се опака в Twitter от британската полиция, защото му е забранила да присъства на филмовите награди BAFTA, където филмът с негово участие за Навални е номиниран. Причината за забраната е, че Христо Грозев представлява риск за общетвената сигурност. В прочувствен туит Грозев критикува решението на британската полиция като опит гласът му на „независим журналист“ да бъде заглушен от същото това „цивилизовано общество, на което се опитва да служи“.

„Бях изненадан да открия, че на мен и цялото ми семейство ни беше забранено от британската полиция да присъстваме на наградите BAFTA този уикенд, където е номиниран документалният филм „Навални“. Причината е: ние „представляваме риск за обществената сигурност“, написа Грозев.

„Разбирам необходимостта да се пази обществената безопасност (въпреки че не разбирам как синът ми или дъщеря ми – тийнейджърка, представляват риск за обществото). Но моменти като този показват нарастващите опасности за независимите журналисти по света. Тези опасности не произтичат само от диктатори убийци, но и от това, че гласовете на журналистите са заглушени – вместо да се усилват – от цивилизования свят, на който се опитват да служат“, написа Грозев. Въпреки че се описва като независим журналист, Грозев е директор на сайта „Белингкет“, за който британски журналист разкри, че е получил финансиране от британското външно министерство.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.