Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Христо Иванов подаде оставка и отказва да е депутат

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“. Той заяви, че поема отговорност за слабото представяне на коалицията ПП-ДБ на изборите. Националния съвет на партията е приел оставката му.

„Декларирам, че няма да стана народен представител в 50-ото НС. Трябва да започнем нов разговор с избирателя, затова трябва да се стигне докрай“, заяви Иванов. Той обяви, че ще се посвети на семейството си и на партията, като ще направи всичко възможно да върне доверието в нея.

„Особено след войната стана ясно, че България не може да си позволи да се носи по течението без реформаторски правителства, които не решават дълбоките проблеми като корупцията“, каза той.

„Не можахме за убедим избирателите си в правилността на този курс. Тази неспособност и неуспех да мобилизират обществена подкрепа вървеше с това, че бяхме представяни като службогонци“, заяви Иванов.

„Този резултат е причина аз да се отдръпва. Някои хора биха могли да намерят причина да продължат. Тази политическа линия беше взривена от ГЕРБ, прилепяйки се към Пеевски. Теренът, на който можеше да се води тази политика, беше изгорен“, обясни Иванов, който само до преди няколко месеца също демонстрираше топли отношения с Пеевски. Депутатът от ДПС дори каза, че Христо Иванов в е „пил мазно кафе в кабинета му и е седял в скута му“.

Бившият вече лидер на „Да, България“ смята за обнадеждаващ факта, че половината от избирателите им, които са оттеглили подкрепата си, не са я дали на друг.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

  1. Изпра Бойко и Пеевски, омаза конституцията и вече може да си ходи. Да го поздравим за добре свършената работа!

  2. Бягат копелдаците. Това е сигнал добре е да се осъзнае от повече хора в нащата родина. Ще станем нова щахматна дъска на която ще играят сащ и РУСИЯ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.