Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

И Кирил Петков се появи на снимка с един от арестуваните за контрабанда

Снимка на съпредседателя на ПП Кирил Петков с един от обвиняемите по делото за организирана престъпна група и контрабанда Стефан Димитров се появи във Фейсбук. Вече изтекоха снимки на Димитров с главния секретар на МВР Живко Коцев, директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Софийският градски съд остави в ареста директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова и Стефан Димитров. По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев. В разпитите си Банкова е отрекла да се познава с Димитров, но записа от охранителната камера показва, че те са се срещали. Съдът подчерта, че митническата шефка е излъгала.

Банкова и Стефан Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група. Сред задържаните е и Марин Димитров, баща на Стефан Димитров. Непосредствено преди заседанието обаче му прилошало и е откаран в „Пирогов“, съобщи съдът.

На друга снимка от летище София се вижда как главният секретар на МВР Живко Коцев показва скъп часовник за 50 000 лв., който му е подарен от Стефан Димитров. Той е в компанията на бившия министър на туризма Николина Ангелкова. Тя също се оправда, че не е знаела нищо за дейността на групата.

Освен снимките в медиите изтече и протокол от разпита на главния секретар на МВР Живко Коцев. „Марин и Стефан ме запознаха с „Паскал“, знаех, че са контрабандисти и кадруват в митниците през Петя Банкова“, казва Коцев. Паскал е прякорът на Николай Николов, издирван от МВР за участие в организираната престъпна група за контрабанда заедно с шефката на митниците, Стефан и Марин Димитрови.

„Гостувал съм на техни лични или семейни тържества, както и те са гостували на мен, съответно сме си разменяли подаръци“, признава главният секретар на МВР.

„В един по-късен етап, когато вече познавах и сина на Марин – Стефан Димитров научих, че те имат приятелски отношения с г-н Бойко Рашков. Продължително време съм имал служебни отношения с г-н Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан“.

„Моята лоялност към г-н Бойко Рашков е основната причина да поддържам контактите си с Марин и Стефан“, е оправданието на главния секретар на МВР Живко Коцев пред разследващите.

Още новини: Проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.