Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск: Американското правителство налага цензура във всички социални медии

Всички социални медии работят с правителството на САЩ, за да цензурират съдържанието, заяви главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск. Документи, публикувани от Мъск след закупуването на Twitter, показват, че платформата е работила с ФБР, ЦРУ, Пентагона и други правителствени агенции, за да цензурира информацията за изборите в САЩ, Украйна и Ковид-19.

„Всяка социална медийна компания налага тежка цензура, със значителното участие и понякога изричното ръководство на правителството“, написа Мъск написа в Twitter, добавяйки, че „Google често кара връзките да изчезват, например“.

Според документите, които Мъск предостави на независими журналисти, висшите ръководители на платформата провеждат редовни срещи с членове на ФБР и ЦРУ, по време на които агенциите им дават списъци със „стотици проблемни акаунти“, които да спрат в навечерието на изборите през 2020 г.

Освен с Twitter, американското правителство е в контакт с почти всяка голяма технологична фирма“, твърди журналистът Майт Тайби, който публикува документите, предоставени от Илон Мъск. „Сред тях са Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, дори Pinterest“, твърди американският журналист. Агентите на ЦРУ „почти винаги“ присъстват на срещи на тези фирми с работната група на ФБР за чуждестранно влияние, твърди Тайби. Според журналиста въпреки че тази работна група е била свикана, за да се бори с предполагаемата намеса в изборите от чужди държави, тя е станала проводник на „планини от вътрешни молби“ за цензура.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.