5 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Илон Мъск публикува анкета в Twitter дали да възстанови профила на Тръмп

Собственикът на Twitter Илон Мъск публикува в петък вечерта анкета в социалната мрежa, в която моли потребителите да гласуват дали забраненият акаунт на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде възстановен.

Тръмп беше забранен в Twitter и Facebook след бунта в Капитолия на 6 януари 2021 г. Платформите прецениха, че дейността му във връзка със събитието нарушава техните политики. По-късно бившият президент стартира нова социална мрежа Truth Social, за да се бори с цензурата на големите технологични компании и да защити правото на свобода на словото и изразяването.

 В края на октомври, след като Мъск приключи сделката за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, той обеща да защити свободата на словото в социалните медии като част от придобиването на платформата. Мъск заяви, че би бил готов да отмени забраната на Тръмп от Twitter. Въпреки това по-късно уточни, че възстановяването на профила може да стане само  с решение на Съвета за модериране на съдържанието.

До събота сутринта 54 % от потребителите на Twitter подкрепят възстановяването на профила на Тръмп, докато 46 % са гласували против.

Тръмп заяви по-рано тази година, че няма да се върне в Twitter, дори ако му бъде предложено, а вместо това ще продължи активността си в социалните медии от собствената си платформа Truth Social.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.