Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск публикува анкета в Twitter дали да възстанови профила на Тръмп

Собственикът на Twitter Илон Мъск публикува в петък вечерта анкета в социалната мрежa, в която моли потребителите да гласуват дали забраненият акаунт на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде възстановен.

Тръмп беше забранен в Twitter и Facebook след бунта в Капитолия на 6 януари 2021 г. Платформите прецениха, че дейността му във връзка със събитието нарушава техните политики. По-късно бившият президент стартира нова социална мрежа Truth Social, за да се бори с цензурата на големите технологични компании и да защити правото на свобода на словото и изразяването.

 В края на октомври, след като Мъск приключи сделката за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, той обеща да защити свободата на словото в социалните медии като част от придобиването на платформата. Мъск заяви, че би бил готов да отмени забраната на Тръмп от Twitter. Въпреки това по-късно уточни, че възстановяването на профила може да стане само  с решение на Съвета за модериране на съдържанието.

До събота сутринта 54 % от потребителите на Twitter подкрепят възстановяването на профила на Тръмп, докато 46 % са гласували против.

Тръмп заяви по-рано тази година, че няма да се върне в Twitter, дори ако му бъде предложено, а вместо това ще продължи активността си в социалните медии от собствената си платформа Truth Social.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.