Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск разкри „черни списъци“ за цензура, свързани с НПО-та на Сорос и правителството на САЩ (ДОКУМЕНТИ)

Последната партида от „Досиетата Twitter“, които Илон Мъск предостави на журналисти, разкрива координирани усилия за създаване на „спонсорирани от държавата черни списъци“. След като купи социалната мрежа, Мъск даде достъп на независими журналисти до вътрешни документи, разобличаващи цензурата на правителството на САЩ по глобални теми като пандемията, Ковид, войната в Украйна, изборите в САЩ. Новите разкрития показват, че социалната мрежа е получавала „черни списъци“ от организации, спонсорирани от Сорос и Държавния департамент на САЩ. Всички, включени в черните списъци, е трябвало да бъдат изтривани и цензурирани.

Независимият журналист Мат Таиби, който публикува поредната част от „Досиетата Twitter“, посочи финансирания от Джордж Сорос Атлантически съвет и подкрепяния от американското правителство Център за глобално ангажиране (ЦГА) като две от структурите, отговорни за създаването на черни списъци, насочени срещу американците.

Таиби съобщи, че „на 8 юни 2021 г. анализатор от Лабораторията за дигитални криминалистични изследвания (DFRLab) към Атлантическия съвет пише до Туитър: „Здравейте, момчета. В прикачения файл ще намерите … около 40 хиляди туитър акаунта, за които нашите изследоватли подозират, че се занимават с неавтентично поведение… и с индуистки национализъм в по-широк смисъл.“

Според съобщенията Съветът подозира, че 40 000 акаунта са „платени служители или вероятно доброволци“ на индийската партия  Бхаратия Джаната. Проблемът, пише Таиби, се състои в това, че списъкът „е пълен с обикновени американци, много от които нямат връзка с Индия и нямат представа от индийска политика“.

Между 2016 и 2021 г. фондациите „Отворено общество“ на Сорос са превели най-малко 743 625 долара на Атлантическия съвет. Но това не е всичко. По-конкретно се съобщава, че Центърът за глобално ангажиране (ЦГА), подкрепен от правителствени организации, финансира DFRLab на Съвета. Участието на Атлантическия съвет в огромната схема за цензура на Туитър е обезпокоително, като се има предвид, че вече несъществуващият Съвет за управление на дезинформацията (СУД) на президента Джо Байдън е можел да се проследи от него. Според Таиби „директорът на DFRLab Греъм Бруки отрича лабораторията да е използвала пари на данъкоплатците за следене на американците, които ги плащат, като казва, че грантовете на ЦГА имат „изключително международен фокус““.

Очевидно ЦГА създава свои собствени отделни списъци за Туитър. Таиби описва един от случаите: „Това са 5500 имена, за които ЦГА е казал на Туитър, че според него са „китайски акаунти“, участващи в „координирана манипулация, подкрепяна от държавата“. Отнема около десет секунди, за да се намерят некитайски акаунти.“

Така нареченият „китайски“ списък на ЦГА включва множество акаунти на западни правителства и поне трима служители на CNN, базирани в чужбина. „Не точно най-добрите приятели на Андерсън (воедещ в CNN – б.р.), но активи на CNN, най-малкото“, пошегува се Патрик Конлън от Туитър. „Пълна глупост“, добави шефът на отдел „Доверие и безопасност“ Йоел Рот.

ЦГА, пише Таиби, обикновено е посочван като структура на Държавния департамент. Това не е така. „Създаден в последната година на Обама, ЦГА е междуведомствена група „в рамките“ на държавата, чиито първоначални партньори включват ФБР, Департамента по вътрешна сигурност, Националната агенция за сигурност, ЦРУ, DARPA, Командването за специални операции SOCOM и други.“, продължава Таибби. Участието на Държавния департамент и на други неправителствени агенции в ЦГА буди учудване в светлината и на факта, че Държавният департамент финансира и подкрепяния от Сорос Глобален индекс за дезинформация (ГИД), който създаде свои отделни, тайни черни списъци на „консервативни медии“, прицелвайки се в рекламните им приходи, според разкритие на Washington Examiner. Съобщава се, че ЦГА дори е прехвърлила 100 000 долара на Глобалния индекс за дезинформация.

Така наречената „мисия“ на Центъра за глобално ангажиране показва, че той функционира като поредното оруелско Министерство на истината:

„Да насочва, ръководи, синхронизира, интегрира и координира усилията на федералното правителство на САЩ за разпознаване, разбиране, разкриване и противодействие на чуждестранна държавна и недържавна пропаганда и дезинформация, насочени към подкопаване или повлияване на политиката, сигурността или стабилността на Съединените щати, техните съюзници и партньорски държави.“

Бивш източник от разузнаването съобщава на Таиби, че ЦГА е „инкубатор на вътрешния комплекс за дезинформация“. И продължава: „Всички гадости, които сме вършили в други държави по времето на Студената война, някакви кретени решиха да ги донесат у дома.“

В последващ туит във връзка с новите файлове на Туитър Таиби отбелязва, че подкрепяният от правителството комплекс за дезинформация в момента е настроен срещу консерваторите:

„В момента методите на дезинформационния комплекс въздействат повече върху консерваторите в Америка, но това може да се промени на мига. Освен това, кой либерал не се интересува от защитата на правото на изразяване на хората, с които не е съгласен? Какъв либерализъм е това?“

Още от „Досиетата Twitter“:

Източник:NewsBusters
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.