Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск: Събитията от 2014 г. в Украйна бяха преврат

Събитията, които се случиха в Украйна през 2014 г., са държавен преврат, заяви Илон Мъск.

„Изборите бяха съмнителни, но няма съмнение, че това беше преврат“, написа той в Туитър, коментирайки статия на професор Джон Миршаймър, в която твърди, че свалянето на украинското правителство и на президента Виктор Янукович е преляло чашата на търпението на руския президент Владимир Путин.

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк отговори на Илон Мъск, който нарече събитията от 2014 г. в Украйна преврат.

„В Украйна никога не е имало преврати, но винаги е имало свободни хора“, написа Подоляк в Туитър, обвинявайки Мъск, че „чете руски вестници“.

В началото на февруари Мъск беше остро атакуван от Киев, след като компанията му SpaceX обяви решението си да ограничи достъпа до мрежата Starlink за военни дронове в Украйна. Тогава Мъск отбеляза, че мрежата Starlink е необходима за осигуряване на комуникации в Украйна и не трябва да се използва за ескалация, която може да доведе до трета световна война.

Михаил Подоляк, съветник на украинския президент, не за първи път критикува собственика на Twitter Илон Мъск. Преди месец той го обвини, че „насилствено е намалил“ обхвата на акаунтите на правителството в Киев в социалната мрежа и че помага на „бездарната руска пропаганда“. Той обвини Мъск за намалялата популярност на правителството на Киев в социалната мрежа.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.