Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск се оттегля като директор на Twitter?

Илон Мъск обмисля дали да се оттегли като изпълнителен директор на  Twitter. Най-богатият човек на света стартира анкета в неделя, в която попита потребителите на Twitter дали искат той да подаде оставка като главен изпълнителен директор на платформата. Той също така призова всички да бъдат предпазливи, тъй като в крайна сметка могат да получат това, което искат.

„Трябва ли да се оттегля като шеф на Twitter? Ще се придържам към резултатите от тази анкета“, написа Мъск. Според окончателните резултати от анкетата 57,5% са казали „да“, а 42,5% – „не“. В анкетата са подадени над 17,5 милиона гласа.

Мъск не даде никакви подробности кога ще подаде оставка или кой може да заеме мястото му. Въпреки това, в последващ пост, той посочи, че е сериозен за потенциалната промяна. „Както се казва, внимавайте какво искате, тъй като може да го получите.“

„Никой не иска работата, която всъщност може да поддържа Twitter жив. Няма наследник“, добави Мъск.

През последните седмици, след като завърши сделка за 44 милиарда долара за придобиване на социалната медийна компания, Мъск често иска от потребителите на Twitter да гласуват по редица въпроси, включително отмяната на забраната за акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, както и деблокиране на редица високопоставени журналисти, които са нарушили политиките на платформата за „доксинг“, като са споделяли данни за местоположението на Мъск. И в двата случая потребителите гласуваха за премахване на забраните, а Мъск изпълни решенията от анкетите.

В неделя Twitter заяви, че ще блокира потребителите за публикуване на връзки към конкурентни социални медийни платформи, включително Facebook и Instagram. След масирана обществена реакция Мъск поясни, че новата политика ще бъде „коригирана“ и че спиранията ще се прилагат само „когато основната цел на този акаунт е насърчаване на конкурентите, което по същество попада под правилото за спам“.

„В бъдеще ще има гласуване за големи промени в политиката. Моите извинения. Няма да се повтори“, каза той.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.