Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 20 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск ще публикува дългоочакваните документи за Фаучи и Ковид-19 тази седмица

Илон Мъск съобщи, че тази седмица ще публикува следващата серия от вътрешни документи на Twitter за д-р Антъни Фаучи, който доскоро ръководеше Националния център по инфекциозни заболявания на САЩ. Институцията, управлявана от Фаучи, е финансирала програми за изследване на коронавируси преди началото на пандемията от Ковид-19, включително в китайската лаборатория в Ухан.

Главният изпълнителен директор на Twitter публикува новогодишно послание в социалната мрежа в неделя, в което се казва: „Надявам се, че имате страхотен ден 1 2023! Едно е сигурно, няма да е скучно.“ Един потребител написа, че чака „Досиетата Фаучи“, на което Мъск отговори: „По-късно тази седмица“.

Милиардерът отдавна е критичен към Фаучи, който беше главният епидемиолог на САЩ, отговорен за мерките срещу пандемията както при администрацията на Тръмп, така и при администрацията на Байдън.

Миналия месец Мъск дори предложи Фаучи да бъде съден за предполагаема лъжа под клетва за финансирането на изследвания за „придобиване на функции“ в лабораторията в Ухан в Китай. Изследванията за „придобиване на функция“ могат да включват генетична модификция на патоген, така че да се подсили функцията му да е по-заразен и/или по-смъртоносен.

През май 2021 г. по време на изслушване в Сената Фаучи заяви, че ръководеният от него Център по заразни болести, както и Националните здравни институти, на чието подчинение е Фаучи, категорично отричат да са финансирали такива изследвания в Ухан.

Американският сайт The Intercept публикува документи през септември, показващи, че двете институции са насочили средства към неправителствената организация EcoHealth Alliance, която инвестира в експерименти с коронавируси, изолирани от прилепи в Ухан, градът, където бяха регистрирани първите случаи на Ковид-19.

Белият дом обаче се опита да защити Фаучи, описвайки коментарите на Мъск като „отвратителни“ и „откъснати от реалността“. „Работата на Фаучи, от ХИВ/СПИН до Ковид, е спасила безброй животи“, се казва в съобщението.

След като Мъск финализира сделката си за 44 милиарда долара за закупуване на социалната медийна компания през октомври, той пусна серия документи, които станаха известни като „Досиетата Twitter“, разобличаващи предишните политики за цензура на платформата.

Документите показват, как правителството на САЩ, включително ФБР, Пентагона и ЦРУ са налагали повсеместна цензура и под тяхна диктовка социалната мрежа е цензурарала информация за сина на президента Джо Байдън, за Ковид-19, войната в Украйна. „Досиетата Twitter“ съшо така подробно описват тайно споразумение на социалната медия с ФБР за премахване на съдържание, което правителството на САЩ счита за нежелателно.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. Кой стои зад цялата тази корупция?
  Американската армия е просто въоръжената ръка на хазарските еврейски банкери.
  Най-богатият човек в света
  https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/9783/

  Who is behind all this corruption?
  The US military is just the armed arm of the Khazarian Jew Bankers.
  The Richest Man in the World
  https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/9783/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.