Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Илон Мъск ще съди НПО-та, финансирани от „Отворено общество“ на Сорос

Главният изпълнителен директор на Tesla, SpaceX и собственик на социалната мрежа X (преименувана от Twitter) Илон Мъск обеща да предприеме правни действия срещу НПО-та, финансирани от „Отворено общество“ на Джордж Сорос, заради опити да потиснат свободата на словото и разпространение на дезинформация.

В публикация в X в сряда Илон Мъск реагира на статия на журналиста Бен Скалан, който твърди, че неправителствените организации, подкрепяни от фондация „Отворено общество“, мрежа за отпускане на безвъзмездни средства, основана от Сорос, прокарват „програма за цензура“ в Ирландия и Шотландия, която включва полицейски претърсвания на домове и лични електронни устройства.

В статията си Скалан отхвърли твърденията на ирландските лидери, че престъпленията, основани на омраза в страната, се увеличават. Той твърди, че местната полиция и власти са насърчили гражданите да съобщават за този вид неправомерно поведение, което води до повишаване на статистиката, но не и до действителния брой на престъпленията, твърдейки, че тези политики също са предизвикали културна промяна във възприемането на това, което може да се счита за омраза. Според журналиста това дава на властите в страната извинение да настояват за по-строги закони, които ограничават свободата на словото.

„Точно така. X ще заведе съдебни дела, за да спре това. Нямам търпение производството да започне!“, написа Мъск.

Илон Мъск вече открито обвини Сорос през май, когато го сравни със суперзлодея мутант Магнито от поредицата „Х-Мен“ на Marvel Comics.

„Сорос мрази човечеството“, написа Мъск и добави, че „Сорос иска да ерозира самата основа на цивилизацията“. Коментарите му дойдоха, след като стана известно, че либералният магнат е продал дела си в Tesla от около 132 000 акции на компанията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.