Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Индия не покани Зеленски на срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи

Украйна не е поканена на срещата на върха на Г-20, която ще се проведе в Ню Делхи на 9-10 септември, тъй като групата се занимава с въпросите на икономическото развитие, а има и Съвет за сигурност на ООН, който да се занимава с въпросите на сигурността. Това заяви външният министър на Индия Субрахманям Джайшанкар. Украйна не е член на Г-20, но Русия е.

„Г-20 се занимава с проблемите на глобалния растеж, развитието на икономиката. На срещата на върха ще бъдат обсъдени проблемите на енергетиката, торовете, доставките на храни“, каза той на брифинг в Ню Делхи, отговаряйки на въпроса защо Украйна не е в списъка на страните, поканени на срещата на върха.

Според Джайшанкар Г-20 не се занимава с въпросите на глобалната сигурност, Съветът за сигурност на ООН е платформа за тази тема.

Индийският министър уточни, че вече са изпратени покани за срещата на върха през септември.

Индия председателства Групата на двадесетте от 1 декември 2022 г. На срещата на върха са поканени всички лидери на групата, както и ръководителите на още девет държави – Бангладеш, Египет, Мавриций, Холандия, Нигерия, Оман, Сингапур, Испания и Обединените арабски емирства.

Групата на 20-те, създадена през 1999 г., се състои от Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Япония, Мексико, Южна Корея, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Турция, Обединеното кралство, САЩ и Европейския съюз.

Заедно те представляват около 85 процента от световния БВП, повече от 75 процента от световната търговия и около две трети от световното население

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.