Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Иран: Ако Израел атакува ядрените ни съоръжения, ще отговорим с удар по израелските

Иран разполага с информация за местоположението на всички ядрени съоръжения на Израел и е готов да ги удари. Ако Израел реши да нанесе удар по иранските ядрени съоръжения, ще последва подобен удар и от Иран. Това съобщи командирът на Корпуса за защита и сигурност на иранските ядрени центрове бригаден генерал Ахмад Хак Тала.

„В съответствие с международните протоколи и стандарти, както и с правилата и разпоредбите на МААЕ, на всички страни е забранено да атакуват ядрени съоръжения. В същото време Иран винаги е бил готов да се противопостави на тези заплахи от самото начало“, каза командирът, цитиран от агенция Тасним. Според него армията и Иранската революционна гвардия са готови да посрещнат всяка атака от Израел.

Ахмед Хак Тала добави, че Иран може да преразгледа ядрената си политика, ако Израел се опита да използва заплахата от нападение срещу ирански ядрени съоръжения като лост срещу Техеран.

В нощта на 14 април Иран нападна Израел с над 300 дрона, крилати и балистични ракети. Израелската армия твърди, че е унищожила 99% от изстреляните ракети и дронове, но иранското правителство нарече атаката „повече от успешна“. Иранската атака беше отговор на удара на Израел по консулството на Ислямската република в Дамаск на 1 април. При тази атака загинаха двама ирански генерали, както и петима офицери от Иранската революционна гвардия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.