Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Иран: Европа плаща за щуротиите на САЩ с тавана на цените на руския петрол

Решението на Европейския съюз да постави таван на цените на руския петрол показва подвластност на Съединените щати, тъй като икономиката на Европа не е достатъчно силна, за да определя цената на руския петрол и самата тя страда от въвеждането на тавана. Това заяви Ферейдун Абаси-Давани, член на иранската парламентарна комисия по енергетика.

„Това решение е по-скоро политически, пропаганден акт. Европа не е достатъчно силна, за да поставя таван на цените на руския петрол“, коментира депутатът.

По негови думи ЕС, под натиска на САЩ, „плаща цената за щуротиите на Вашингтон“.

Депутатът, който оглавяваше и Иранската организация за атомна енергия от 2011 г. до 2013 г., изрази увереност, че подобна политика на европейските страни няма да продължи дълго и “ те скоро ще се опомнят“.

Според него таванът на цените най-вероятно няма да навреди на руската икономика, а европейските страни ще трябва да следват политическата линия на Москва.

„Може би ЕС привидно ще спазва това решение, но задкулисно те ще продължат да сключват сделки с Русия“, предположи Абаси-Давани.

През декември миналата година Европейският съюз наложи ембарго върху руския суров петрол и заедно с Г-7 и Австралия определи таван на цената за петрола от 60 долара за барел.

Миналата седмица Съюзът се съгласи с предложението на Европейската комисия за ценови таван в размер на 100 долара за барел за руския дизел и 45 долара за барел за продукти с отстъпка, като мазута. Мярката влезе в сила от 5 февруари.

В отговор Москва забрани доставките на руски петрол и петролни продукти, ако договорът пряко или косвено предвижда таван на цените, в съответствие с указ, подписан от руския президент Владимир Путин. В същото време президентският указ допуска възможността за издаване на специални разрешителни.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.