Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Протестиращи свалиха знамето на ЕС заради заплахата на фон дер Лайен към Италия (ВИДЕО)

Италианци свалиха знамето на ЕС в знак на протест срещу изказването на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен преди два дни. Видео от протестната акция пред централата на ЕК в Рим беше качено в Туитър.

Протестиращ се качи на сградата и свали знамето на Евросъюза заради заплахата, отправена от фон дер Лайен към Италия, че страната ще бъде наказана, ако се отклони от „демократичните принципи“.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Италия, че ще бъде наказана в случай, че политиката на страната не съответства на тази на ЕС. Поводът за изказването й беше прогнозата за победа на крайната десница на парламентарните избори в неделя. На свой ред десницата в Италия заплаши фон дер Лайен, че италианските евродепутати ще поискат вот на недоверие срещу нея в Еропарламента.

ЕС разполага с „инструменти “, за да отговори, ако политическата ситуация в Италия тръгне в „ трудна посока “, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя намекна, че страната може да бъде изправена пред наказания като тези, наложени наскоро срещу Унгария и Полша, ако предстоящите избори доведат до победа на партии, които имат по-различна политика от общоприетата в ЕС.

„Какво е това, заплаха ли е?“, отговори във Фейсбук лидерът на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини. „Уважение към свободния, демократичен и суверен вот на италианския народ“, допълни той.

„Това беше една долна заплаха. Тази госпожа представлява всички европейци, заплатата й се плаща от всички нас и това беше отвратителна и арогантна заплаха“, заяви още той. „В неделя италианците гласуват, а не бюрократите от Брюксел, ако аз бях председател на Европейската комисия, щях да бъда по-обезпокоен за енергийните сметки“, каза Салвини.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.