Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ИТН: Евродепутат от ДПС е извършил национално предателство, премахнал текст в доклад за насилието срещу българи в Северна Македония

Депутатът от ИТН Тошко Йоданов обвини в национално предателство евродепутата от ДПС Илхан Кючюк. Йорданов съобщи в парламента, че Кючюк е докладчик за напредъка на Република Северна Македония (РСМ) в ЕП и вчера е премахнал от проектодоклада поправка 18, в която влизат всички двустранни въпроси между Скопие и София, както и всички точки за етническото преследване и проблемите на лицата с българско самосъзнание в Северна Македония.

„Какво предлага Илхан Кючюк от ДПС? Предлага, всъщност, да отпаднат текстовете за включването на българите в Конституцията на т. нар. „Република Северна Македония“; да отпадне и нуждата историята да се базира на оригинални документи; да отпаднат и текстовете срещу престъпленията от омраза към българите в страната. Действията на Илхан Кючюк от ДПС, който всъщност би трябвало да представлява България в Еропейския парламент, са национално предателство. Това национално предателство започна тук, в тази зала, с националното предателство на партиите, които премахнаха ветото над Северна Македония“, заяви председателят на ПГ на ИТН в декларация от трибуната.

Тошко Йорданов нарече национални предатели ГЕРБ, ДПС, „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и БСП със своето „лицемерно въздържание“. „Всеки пребит българин, всеки запален клуб, всяко изгорено българско знаме тежат на вашата съвест“, каза депутатът.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ защити техния евродепутат.

„Илхан Кючюк, като докладчик в Европарламента, освен да е внесъл включването на българите в Конституцията на Република Македония, нищо друго не е внасял! Но, ако докладчикът, председателстващ комисията, и комисията е предложила и взимала решения за други неща и ги е внесъл като председател, това е коренно различно нещо“, каза Карадайъ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.