Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 25 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Ивелин Михайлов: „Величие“ се цепи, 5-6 депутати могат да бъдат изключени от групата

5-6 депутати от групата на новата партия „Величие“ могат да бъдат изключени от нея заради съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това заяви Ивелин Михайлов пред журналисти след откриване на събора ,,Ново начало“ край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той. По-късно Михайлов уточни по БНТ, че става въпрос за 4-има депутати.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика“, каза Михайлов пред журналисти.

Партия Величие“ има 13 депутати в парламента. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването й са необходими поне 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство.

Той обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

На въпрос от кого той отговори: „Има две институции в България, които могат да заплашват“.

„Правят проверки на „Исторически парк“ и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме“, заяви Михайлов.

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

“Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов

На въпрос дали се страхува за живота си Михайлов отговори, че мечтае да гръмне веднъж в живота си по противника. Като противник идеологът на „Величие“ вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля. „Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна“, каза Михайлов.

Източник:24 часа
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

  1. В България има два варианта, силно външно, направо изразено геополитическо влияние да помете пяната, изплувала над всичко живо и мъртво или въоръжена борба, ама и тя идва у нази отвън.

    Проблемът е, че на Русия май не ‘и трябваме вече, а Китай никога не е бил сантиментален към нас и ни заобикаля като дявол тамян (защо ли?). Другите просто ще гледат да ни поделят. Америка така или иначе вече ни транжира под незнайно защо въодушевените викове на част от същия този транжиран народ.

    Очевидно, да си кюфте, е част от евроатлантическите ценности.

  2. Махнете я тази стара новина, Ивелин се извини няколко пъти вече и искат нещата да продължат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.