Разследвания и новини без цензура

понеделник, 2 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Ивет Добромирова разкри защо е напуснала „Америка за България“: Финансират се медии без журналистически стандарти

Ивет Добромирова е бивш журналист от БНТ. Тя работеше и в „Америка за България“. В публикация във Фейсбук бившата журналистка и ПР разкри какви са причините да напусне американската фондация.

Повод за критиката й към „Америка за България“ е, че финансира медии като „Антокорупционен фонд“, който стана известен със скандала за „Осемте джуджета“ и интервюто с бившата съпруга на Пепи Еврото. В техния ресторант „Осемте джуджета“, според интервюираната, мъжът й е корумпирал висши магистрати. Интервюто й съвпадна с акцията на прокуратурата срещу бившия й мъж, който избяга и е обявен за издирване. „Америка за България“ финансира “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти, написа Ивет Добромирова: 

Тази, която очевидно защитава Гешев като заяви в добре репетирано и много премерено и монтирано интервю, че Гешев никога не е бил в ресторант “Осемте джуджета” не е обвинена в нищо.

Този, който заяви, че Гешев редовно е бил в “Осемте джуджета” и насрочи пресконференция, за да направи още разкрития, бе шеметно арестуван пред залата за прескнференции и обвинен. Преди да направи сензационните си разкрития.

Нещо неясно?

А, да. Ролята на интервюиращите. Умни хора сте, ще се сетите. Ако не, то си е за Ваша сметка.

От всичкото интервю (моля, да не се нарича “журналистическо разследване”) става ясно, че Петьо Еврото е на върха на пирамидата – той няма поръчители и господари, той е върха на пирамидата. Кое не е така?!

Дойде време да говоря и за част от причините за моята раздяла с “Америка за България”. След като се запознах с дейността на Антикорупционния фонд, имах директен сблъсък с директори във фондацията заради ясно изразените ми опасения, че фондът се иституционализира, за да се използва като легитимираща трибуна на “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти.

Отговорът беше: “Отивай да си правиш медията”.

Нещо неясно за стандартите на фондацията относно проектите, които финансира?

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.